Нічна екскурсія «Цвіт папороті»

«Ви неймовірні! Дякую за щирість, душевну щедрість, гостинність! Довгих літ усім вам і затишній оселі музею. Низький уклін вам за збереження безцінної спадщини України».
Ольга Нарбут, Київ
 
«Дякую за казкову екскурсію. Мені дуже сподобалось. Це ціле театральне дійство: і пісні, і цікаві історії, і чудова вистава. Тільки позитивні враження».
Світлана  Наден, Ірпінь
 
«Благодарю от чистого сердца замечательный и профессиональный коллектив музея 
за доставленное удовольствие всей нашей ученической команде. Желаю процветания музею, Опошне и всей нашей Украине».
Тетяна Альошина, Дніпропетровськ
 
Доки наші гості – учасники Е-літньої академії гончарства – писали в Книзі відгуків Меморіального музею-садиби філософа й колекціонера опішненської кераміки Леоніда Сморжа ці рядки, пили чай з чебрецю, фотографувалися у вінках з польових квітів, роздивлялися глиняну лілію-світильник, що розквітла в імпровізованому ставку, і просто дихали чистим нічним повітрям, ми дякували Богові, що втримав таки дощ, вітрові, що не задув усі світильники, і доброму духові Музею-Садиби, що екскурсія пройшла вдало. Усі задоволені й щасливі… 
Коли готувалися до нічного театралізованого дійства, боялися не тільки поганої погоди – боялися повторюватися, бути непрофесійними… Отож запросили фахівців: викладача Опішненської музичної школи Марину Пиляй із сином Валерієм. Вони зобразили історію життя Анастасії Марченко – матері Леоніда Сморжа. Діалог матері із сином, українські народні пісні – що може краще відтворити долю української жінки… Хореограф Оксана Чубань зі своїми вихованцями підготувала для нічної екскурсії композицію «Цвіт папороті». Вирішили зробити гостей не просто глядачами, а й учасниками нічного  дійства. Тож довелося студентам Е-літньої академії гончарства танцювати разом з усіма під зоряним небом. Вони, звичайно, не очікували такого розвитку подій, але не відмовилися й, зрештою, були задоволені. Неабияке захоплення викликала й сама експозиція Меморіального музею-садиби філософа й колекціонера опішненської кераміки Леоніда Сморжа. Де ще можна побачити такі речі? Тут зібрано твори найталановитіших опішненських майстрів. Леонід  Сморж відчував Красу душею і серцем, тож до колекції брав тільки найкраще. 
Нічна екскурсія завершилася, та на згадку залишилися незабутні враження й фото, зроблені фотохудожником Тарасом Пошивайлом. Подивіться!
 
Вікторія Зубань
завідувач Меморіального  музею-садиби філософа й колекціонера 
опішненської кераміки Леоніда Сморжа
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити