«Майстер-клас – це для нас»

   Майстер-класом Ніни Дубинки в Меморіальному музеї-садибі філософа й колекціонера опішненської кераміки Леоніда Сморжа розпочинався ІV ТИЖДЕНЬ НАЦІОНАЛЬНОГО ГОНЧАРНОГО ЗДВИЖЕННЯ В ОПІШНОМУ «ЗДВИГ-2012». З раннього ранку й до пізнього вечора Ніна Дмитрівна навчала юних керамістів з Полтави, Зінькова, Семенівки та Опішного ліпити дитячі глиняні іграшки, а ще відкривала секрети, як дати голос свистунцеві, зробити красивий декор та ще багато інших. Майстриня працювала з двома групами дітлахів різного віку. І малюки, й підлітки трудилися з однаковим завзяттям.
   Більше місяця минуло після цієї події, та вже кілька разів поспіль діти, що брали участь у майстер-класі, приводили до музею-садиби своїх батьків, братиків і сестричок .
Хочеться сподіватися, що, одного разу взявши до рук глину, вони шукатимуть можливість знову долучитися до таємниць правічного гончарного ремесла. А інакше й неможливо. Адже побачивши плоди своєї праці, відчуваєш успіх.

Дехто стверджує, що за один раз важко освоїти тонкощі роботи з глиною, але під час майстер-класу ми переконалися, що при бажанні можна багато чого навчитися. Нам це довели юні таланти з різних куточків Полтавщини. Не вірите? Що ж, перегляньте наш фотокалейдоскоп і переконайтесь у цьому самі.

«Майстер-клас – це для нас»

«Ліплю скульптуру з «рогатої натури»

Мистці

Гончарний дует

 

«Посміхаюся щасливо, бо ця глина – справжнє диво»

 

 

«А мій лебідь вже  на велику воду проситься»

 

Гарна дівка, гарна й тарілка

– В кого кращий свистунець?

– А в кого співає ліпше?

Хто про що мріє…

   Вихованці Полтавського обласного дитячо-юнацького оздоровчого табору «Еколог» у Меморіальному музеї-садибі філософа й колекціонера опішненської кераміки Леоніда Сморжа під час проведення майстер-класу з ліплення глиняної іграшки. Міські Млини, Полтавщина. Червень, 2012.Національний музей-заповідник українського гончарства, Національний архів українського гончарства. Фото Вікторії Зубань


Вікторія Зубань,
завідувач
Меморіального музею-садиби
філософа й колекціонера
опішненської кераміки Леоніда Сморжа
                
Інна Прокопенко,
молодший науковий співробітник
Меморіального музею-садиби
філософа й колекціонера
опішненської кераміки Леоніда Сморжа

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити