«Приємно споглядати красу…»

   Наприкінці червня гончарська столиця України гостинно зустрічала учасників культурно-мистецької акції ІV ТИЖДЕНЬ НАЦІОНАЛЬНОГО ГОНЧАРНОГО ЗДВИЖЕННЯ В ОПІШНОМУ «ЗДВИГ-2012».

   У Меморіальному музеї-садибі філософа й колекціонера опішненської кераміки Леоніда Сморжа впродовж ТИЖНЯ також проходили цікаві зустрічі, майстер-класи, конкурси та дитячі розваги.

   Першими в Міські Млини приїхали студенти Е-літньої Академії Гончарства. Енергійні й життєрадісні, вони відразу нам сподобалися. Оглянувши експозицію, гості зробили масу цікавих знімків, а потім, сидячи під «філософським деревом» (так ми називаємо улюблений горіх Леоніда Опанасовича), із задоволенням розповідали нам про свої захоплення.

Тетяна Бондарчук, фармацевт
(Київ).

«Про Е-літню Академію дізналася з інтернету. В Опішному я відчуваю себе творцем.Тут захопилася народним мистецтвом. Прості форми гончарного посуду вражають своєю довершеністю. Мрію навчитися робити теракотовий та димлений посуд. Рада, що потрапила в Меморіальний музей-садибу філософа й колекціонера опішненської кераміки Леоніда Сморжа. Приємно споглядати красу. Тут дуже гарно й затишно»
Юлія Флору, педагог
(Харків)

«Моїми вихованцями є діти з обмеженими фізичними можливостями. Вони потребують уваги та піклування. Я приїхала до Опішного, щоб навчитися працювати з глиною та навчити цих дітей. Минулого року я вже відвідувала Національний музей-заповідник українського гончарства, а от у музеї-садибі Леоніда Сморжа вперше. Вироби з глини, ікони, вишивка, дерев’яні меблі – все це мені нагадує бабусин будинок. Леонід Опанасович був дуже талановитою людиною. Колекція, яку він зібрав, просто супер!»
Дмитро Стаховський, журналіст
(Київ)

«Опішне – це керамічний рай! Мрію створити власну майстерню. Не вистачає певних знань, от і приїхав до гончарної столиці. Студентам Е-літньої Академії, учасникам всіх конкурсів, які будуть проходити під час «Здвигу-2012», а також організаторам, які нас запросили, хочу побажати успіхів. Нехай у всіх все вийде!»

 

   Учасникам Е-літньої Академії Гончарства зовсім не хотілося прощатися з Меморіальним музеєм-садибою філософа й колекціонера опішненської кераміки Леоніда Сморжа, але попереду їх чекали нові події, зустрічі та враження.

Вікторія Зубань,
завідувач
Меморіального музею-садиби
філософа й колекціонера
опішненської кераміки Леоніда Сморжа

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити