СКАРБИ СТАРОГО МАЙСТРА

Опубліковано в Статті.

   
 
 
     Серед заходів, що проходили в Меморіальному музеї-садибі філософа й колекціонера опішненської кераміки Леоніда Сморжа в рамках VI Тижня Національного Гончарного Здвиження в Опішному «ЗДВИГ-2014», був і квест-пошук «Скарби старого майстра». 
Вихованці Полтавського обласного дитячо-юнацького оздоровчого табору «Еколог» дізналися, що на території сучасного Музею-садиби закопаний скарб старого гончаря, і виявили бажання його знайти. 
    Але не все так просто. Діти брали участь у вікторинах, конкурсах, виконували різні завдання, за що отримували підказки, які все більше й більше наближали їх до омріяної мети – знайти скарб. І ось, нарешті… Під лопатою щось заскреготіло, зарипіло. Всі з цікавістю дивились, що ж там за скарб. Аж це – глечик, доверху заповнений монеткою (дитячою глиняною іграшкою). А ще, окрім монетки, усі учасники квест-пошуку в подарунок отримали гарний настрій і чимало позитивних емоцій.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Вихованці Полтавського обласного дитячо-юнацького оздоровчого табору «Еколог» в Меморіальному музеї-садибі філософа й колекціонера опішненської кераміки Леоніда Сморжа. Міські Млини, Полтавщина. 28.06.2014. Фото Інни Прокопенко. Національний музей-заповідник українського гончарства, Національний архів українського гончарства

Інна Прокопенко,
молодший науковий співробітник 
Меморіального музею-садиби
філософа й колекціонера
опішненської кераміки Леоніда Сморжа