ДО САДИБИ НА ГОСТИНИ

 

П’ЯТИЙ ТИЖДЕНЬ НАЦІОНАЛЬНОГО ГОНЧАРНОГО ЗДВИЖЕННЯ В ОПІШНОМУ «ЗДВИГ–2013» у Меморіальному музеї-садибі філософа й колекціонера опішненської кераміки Леоніда Сморжа розпочався відвідинами учасників VІІ Міжнародного молодіжного гончарського фестивалю, що з’їхалися до гончарської столиці з Молдови, Румунії, Білорусі, Росії, Китаю і, звичайно ж, із різних куточків України.

«Наші сподівання справдилися. Тут скрізь кераміка, народні орнаменти, настільки яскравий колорит, що відразу видно: ти потрапив до столиці гончарства – Опішного!» –  розповідає про свої враження Уляна Кузнєцова з Мінської академії мистецтв.

Від її подруги Наталі Телеш ми почули захоплені відгуки про Меморіальний музей-садибу філософа й колекціонера опішненської кераміки Леоніда Сморжа: «У музеї-садибі Леоніда Сморжа настільки насичена експозиція, що просто очі розбігаються. Тут і анімалістичні скульптури, і декоративні тарелі, а скільки вишивки, які чудові ікони, меблі, писанки! Ми раді, що все це побачили. Це незабутні враження».

 

 

  

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити